lördag 28 mars 2009

Tråkig blogg

Det händer ju inget här. Jag hade ju hoppats på att en helrenovering skulle innebära action från allra första stund men det här går långsamt. Så det blir inte så många inlägg. Och inga bilder får ni heller. Jag lovar att det ska bli bilder framöver och jag hoppas på mer action snart. Håll ut kära läsare!

Köksruta ett

Igår var vi på en snabbt improviserad runda till Göteborg. Var och titta på några köksutställningar och nu vet vi inte vad vi vill längre.

Vi började med Marbodal och de har en kanonfin utställning i Göteborg. Alla luckor visas tror jag och alla skåpsvarianter också. Vi gillar det verkligen men priset ligger antagligen alldeles för högt för att det ska bli verklighet hos oss. För Ebba var Marbodal bra då de hade en helt OK liten lekhörna och stor säker yta att springa på.

Så körde vi bort till Vedums utställning. Där blev vi tyvärr besvikna. Bara ett fåtal kök visades och inte några luckor som intresserade oss. De hade bara ett fåtal hörnlösningar dessutom och ingen kändes bra. Vi har ju snöat in på hörnskåp just nu. För Ebba var Vedum usel. Automatiska dörrar ut till trafiken och en trappa upp till övervåningen mitt i alltihopa. Som tur var var det en annan liten flicka där i Ebbas ålder som distraherade. Trappan ledde till deras badrumsutställning som också var en besvikelse.

Till sist hade vi sett HTH från vägen så vi körde inom där med. Mycket trevlig utställning. Och många trevliga hörnlösningar. Däremot nästan inga luckor som var intressanta för oss. Och var de ligger prismässigt har vi inte en aning om. För Ebba var det däremot ett kanonställe. Ett litet lekkök i ett eget litet rum och roliga leksaker. Ingången till det rummet var i barnstorlek så vi fick huka oss för att komma in. Hon spenderade mesta tiden med att vara där inne så vi gick runt och tittade själva. Tills hon kom dragandes med draken till oss och hittade ett jätteäpple hon ville ha med hem.

Så just nu vet vi inte riktigt var vi står. Dessutom när vi tittat på så många kök börjar ek kännas tråkigt och vi är numera inne på björk istället. Men jag vill fortfarande inte ha helt släta luckor. Vi ska i alla fall prata med återförsäljare för HTH, Marbodal och Ballingslöv här hemma för att få ett prisförslag så får vi se. Vi landar säkert på IKEA till slut men vi ska kolla runt lite innan vi bestämmer oss.

lördag 21 mars 2009

badrum och kök

Vi har en ny favorit i badrumstankarna. Aspen. Hittade jättefina när vi var på inspirationstur i Karlshamn. Tyvärr som så många andra så var den svindyr. Men snyggast och mest "oss" hittills. Undrar varför det ska vara nästan lika dyrt med badrumsinredningar som ett helt kök?

Dessutom hittade vi en återförsäljare av Marbodalkök. Kollade lite på deras hörnskåp och den kändes kanon. Stabilt och bra och mycket bättre än IKEA. Kollade inte så mycket mer men jag fick ett sådant bra intryck av det skåpet så nu tror jag resten är lika bra. Kostar dock dubbelt så mycket som på IKEA.

onsdag 18 mars 2009

Lägenhet?

Ja alltså inte till oss såklart. Men svärföräldrarna. Det har ju velats mellan att byta hus med oss och att hitta en tvåa i byn länge nu. Och eftersom utbudet av tvåor i markplan inte är så stort här så har ju husbytet varit mest aktuellt. Men så hittade vi en kanontvåa för ett par dagar sedan. Med ramp och nära till allt. Vi tycker det hade varit det bästa för dem och så hade vi ju sluppit problemet med att de och vi ska bo där under renoveringen. Nu återstår bara att titta på lägenheten och övertala svärföräldrarna om att det är den bästa lösningen. Och att det är de som får den också såklart.

tisdag 10 mars 2009

Lugnt

Just nu händer det inte så mycket. På helgerna tar Mats ett pass eller två med att rensa. Och han säger att det går framåt snabbt. Skönt. Jag och Ebba har inte varit med på ett tag. Även planeringen går på sparlåga för tillfället. Vi ska ta en dag någon gång snart och åka till Rinkaby Rör för det har vi fått tips om.