tisdag 28 juli 2009

1:a september

Det är det preliminära datumet för lägenhetsflytt. Så nu är elen och telefon senareflyttad en månad. Adressflytten likaså. Det är som det är och vi får planera efter det.

måndag 27 juli 2009

Jävla Olofströmshus!

Jodå nog kunde man ana att det skulle bli något problem. Varför skulle allt gå som planerat? I förra veckan gick vi förbi lägenheten och kikade in. Det var tapetserat och allt såg inflyttningsklart ut. Mats pratade med dem om att få nyckeln redan sista juli eftersom 1 augusti är en lördag. Och det skulle nog gå att ordna. Så hör de av sig till svärföräldrarna igår och talar om att de brutit upp köksgolvet för att lägga nytt (vilket de inte gick med på att göra när Mats bad dem vid besiktningen). Och när de fått bort det gamla golvet så är det visst något som är uppruttet och måste fixas. Ska visst ta 2 veckar till. Dessutom ska de helt plötsligt byta köksinredning också. Välbehövligt förvisso men det var inte vad vi komit överens om. Så inredningen beställdes idag och vem vet när det är levererat och insatt?

Mats ska prata med Olofströmshus och höra vad som sker nu. Svärisarna har redan betalat hyran för augusti och kan nu inte flytta in då. Och elen är beställd, telefonen flyttad och adressen ändrad från 1 augusti. Och vi får mindre tid att riva gården på också. Kanske får vi till och med gå tillbaka till planen att börja bygga fast svärisarna bor kvar. Jaja, vi får väl höra vad de säger imorgon.

tisdag 21 juli 2009

Fotsatt städning

Finns inte så mycket att skriva just nu. Det är samma som vanligt. Städning och rensning av gården några timmar nästan varje dag. Idag var vi på soptippen tre gånger. Hade lassat bagaget på bilen full med skräp som vi slängde. Bland annat en tjock-TV. Jag kan inte låta bli att förundras över hur det har fungerat där på gården innan. Det verkar inte som de slängt mycket alls genom tiderna. Har något pajat har man bara gömt undan det. Papper som egentligen skulle slängas har kastats in i ett annat rum bara. Tomma flskor och burkar finns överallt. Sådant som jag inte kan komma på en enda sak som det skulle kunna vara bra att ha till finns där.

Snart flyttar ju svärisarna och ta ska vi gå på möbler, det sista skräpet och sedan är det rivningsdags. Ut med köket, badrumsgrejjerna och ner med väggar. Lär ju bli några rundor till till tippen. Vi har faktiskt redan nu nästan en halv balvagn full med större grejjer. Och då ska ju vitvaror och badrumsporslin ut också.

måndag 13 juli 2009

Bild på trappan


Ville bara visa en bild på den hemska trappan. Här är den sedd ovanifrån. Den är fruktansvärt brant. Höjden mellan trappstegen varierar och det gör djupet också. Vissa av stegen är trasiga så det bara är en liten avsats man kan stå på. Den är rent ut sagt livsfarlig. Det ska komma en mycket bättre senare.

söndag 12 juli 2009

Framsteg med städandet

Nu har vi väl hållt på med städandet i ungefär en vecka. Fast inte hela dagarna. Och igår tog vi ledigt eftersom jag fyllde år. Ovanvåningen är i alla fall nästan utrensad på skräp. Det står kvar lite tunga möbler som jag inte vågar hjälpa Mats med att bära ner. Den trappan är totalt livsfarlig. Sedan ska golvet brytas upp och gamla provisoriska väggar och tak ska väck.

Så nu är det nedervåningen som gäller. Idag lassade vi bagaget på vår Volvo V50 fullt med tidningar, anteckningar och böcker som skulle slängas. Det finns dock gott om dylikt kvar som ska väck. Och personligen tycker jag att Mats sparar lite för mycket av det också. Men men... Han har ändå rensat ganska hårt så jag kan väl inte få allt.

fredag 10 juli 2009

Ingen försäljning

Mäklaren ringde nyss för att tala om att spekulanten inte är intresserad längre. Något annat hade visst dykt upp. Synd. Vi får väl hoppas att någon annan slår till. Det positiva är med detta är att vi slipper två flyttar samtidigt och kan koncentrera oss på gården ett tag. Men det får helst inte dröja FÖR länge för någon annan att nappa .

onsdag 8 juli 2009

Visat vinden

Så har då den potentiella köparen varit här och tittat på vinden. Han hittade flera getingbon. Annars verkade det vara till belåtenhet. Enligt mäklaren är killen seriöst intresserad och killen skulle höra av sig till honom igen på fredag. Helst ville mäklaren skriva kontrakt innan onsdag för då skulle han iväg på lite semester. Och visst, lägger han inget skambud så är vi med på noterna. Trodde aldrig det skulle gå så här snabbt. Men så är det inte avslutat heller ännu och mycket kan hända än.

Vid försäljning så måste huset visst vara energideklarerat så det är nästa steg att försöka fixa.

måndag 6 juli 2009

Andra visningen

Samma kille som förra gången kommer på onsdag eftermiddag och vill titta igen. Denna gången var han visst mest intresserad av att titta på vinden av någon anledning. Jag har aldrig varit på vinden så jag vet inte hur det ser ut men Mats säger att det inte finns något alls i stort sett. Men det är ju klart att han får titta. Och det är ju positivt att han kommer tillbaka. Då finns det ju något slags intresse i alla fall.

Semester

Idag är första riktiga dagen på Mats semester. Så vi har varit på gården och rensat. Bara ett par timmar. Men visst hann vi göra lite ändå. Det tar dock lite längre tid när Ebba är med. Men är det semester vill vi inte tillbringa den åtskilda. Tanken är att det ska bli några timmar varje dag under semstern. Utom vissa dagar då vi vill hitta på något roligare. Det ska nog inte dröja jättelänge innan övervåningen är klar och då ska jag lägga in ett par bilder.

Ryktet säger att svärisarnas lägenhet redan är klar. Det ska bekräftas imorgon. I så fall får de flytta dit 1 augusti och då har vi en hel månad till nedervåningen.

torsdag 2 juli 2009

Lite ändringar

Idag har vi varit hos Näbo och skrivit någon slags kontrakt. Det som är nytt är att byggstart nu är satt till v. 36 eftersom killen som ska göra vårt också är deras asbestkille och har ett jobb att göra innan. Det negativa med det är ju såklart att det blir en månad till till byggstart. Det positiva är att vi får en månad till på oss att rensa på gården. Dessutom har troligen svärisarna flyttat då så byggarna kan göra saker och ting i vilken ordning som helst. Bygget är beräknat att avslutas v. 10 nästa år men det får vi se hur det blir med det.