fredag 30 juli 2010

Nu är även salen städad

I nästa vecka ska vi ha en inflyttningsfest och det ska komma arton vuxna och sådär ett dussin barn i olika åldrar. Så då är det bara salen som rymmer allt folk. Alltså så tog vi tag i operationerna rensning och städning av salen och nu är de i stort sett avslutade. Så här blev det. Alla delar av möblemanget står inte på dess rätta plats men ska vi få plats med så många gäster så får vi stuva om lite.



torsdag 8 juli 2010

Lite uppdateringar

För ett par veckor sedan var snickarna här igen för att fixa lite smågrejer. Det var en list ovanför fläkten, någon tröskel och lite spackling som skulle fixas. Ja och så satte de upp den andra lejdaren i trappan. Skönt att ha den uppe och skönt att slippa ha den liggandes på golvet.

Vi har skaffat lite bokhyllor till TV-rummet. IKEAs Expedit som täcker nästan hela väggen, det saknas en decimeter eller så på varje sida bara. Bokhyllorna hade gärna fått vara lite högre för min smak men det här var de högsta. Nu ska vi bara fylla dem med böcker.

Mats har börjat på den stora skräphögen vid sidan av huset. Allt måste flyttas innan byggarna kommer tillbaks i höst för att fixa lite på utsidan. De ska ju ha byggnadsställningar. Vi ska precis börja på att rensa ut i Salen också, vi tänkte ha lite fest där inne i augusti. Och där finns mycket att slänga och flytta på.

Annars är planen att börja på ett hönshus när vi har tid. Salen får gå före men sedan är det byggdags. Tänkte mig en handfull hönor till att börja med och gärna en stor inhängnad som de får gå i. Jag har hört att hönor gillar nässlor och det ska vi väl kunna ge dem en del. Det är mitt lilla projekt för sommaren. Att rensa nässlor från de ställen som man går på ofta. Som i gräsmattan t.ex.