fredag 24 april 2009

Siffror presenterade

Vi har varit på möte igen. För att gå igenom siffrorna de kommit fram till. Oj vad många siffror! Tyvärr har jag fått order av Mats om att inte skriva siffrorna här men om någon läsare skulle träffa oss irl så är det fritt fram att fråga. Det var väl ungefär som väntat i alla fall. Sedan är det ju ROT-avdrag och isoleringsbidrag som drar ner det lite. De ska i alla fall skriva ner det ordentligt så det blir ett kontrakt att skriva under. Hoppas det blir klart nästa vecka.

Vi vet inte riktigt hur stort huset är och blir men han pratade om 225 kvm exlusive Salen som de inte ska göra något åt. Mats var lite nyfiken på vad det skulle kosta att bygga ett nytt hus i den storleksordningen och mellan tummen och pekfingret så drygt 4 miljoner men då är det inte källare som vi har. Så det är billigare att renovera.

Som det ser ut nu så kan byggstart bli direkt efter semestern. Vecka 32 tror jag han pratade om. Är ju ett tag till men då får vi ju tid på oss att rensa ordentligt och att kolla boende till svärisarna. Eller till oss för den delen. Det pratas om en månad eller kanske mer för köket och det är lite länge att vara utan ett fungerande kök. Mikro är ju väldigt bra men lite annat vill vi nog äta ibland. Så en möjlighet är att vi flyttar till lägenhet, svärisarna flyttar hit och på gården får de bygga bäst de vill utan att störa oss. Plan A är fortfarande att svärisarna får en bra lägenhet och att vi bor kvar här under byggandet.

Överlag känns det bra att vi har kommit så här långt. Det är ju nästan så vi har ett exakt datum för byggstart. Coolt! Framöver väntar möten med köksförsäljare.

söndag 19 april 2009

Planlösningen är nu offentlig!

Kolla här då! Nu änligen har vi lagt lite energi på att ni ska kunna ta del av den tänkta planlösningen. Hoppas ni kan läsa det som står. Och att ni begriper det som vi ritningsamatörer har knåpat ihop. Det är ju naturligtvis inte slutgiltigt på något vis men förhoppningsvis hyfsat nära. Rummen stämmer nog bra men så är det ju dörrplaceringar och sådant. Och det inritade lilla köket kan ju ändras efter diverse möten med köksförsäljare som antagligen har lite andra idéer än vi. Men det är denna planlösning som vi har diskuterat fram med Näbo. Så det finns proffs som har godkänt den i alla fall.

fredag 17 april 2009

Nu så!

Näbo tycker vi ska träffas. Och det tycker vi med så då gör vi det på fredag. Äntligen! Dessutom har vi bokat tid med kökssäljare för Ballingslöv och ska boka tid med en för Marbodal också. Näbo kan nog fixa offert från Vedum till oss och vi ska kolla lite noggrannare på HTH:s utbud och antagligen boka tid hos dem också. Myresjökök skippar vi.

Mötet med Ballingslöv bokade vi när vi kikade in på deras utställning i Karlshamn idag. Vi tittade lite närmare och just nu lutar det åt släta björkluckor med lite fasad kant. Den vitpigmenterade såg väldigt snygg ut när hon lade upp provexemplaren bredvid varandra. Till det serveras en svart, svagt mönstrad laminatbänkskiva med trälist. Kanske. Ska bli kul att se försäljarens förslag. Kanske ändrar vi oss helt vad det gäller allt.

tisdag 14 april 2009

Påsk

Påsken är nu över. Och inte mycket har blivit gjort. Först var det ju min lilla magsjuka som i och för sig var snabbt överstökad. På långfredagen pajade vår frys så då fick vi ju lägga tid på att hitta andra frysmöjligheter och att flytta maten. Påskafton gick åt att skaffa ny kyl och frys och fixa tillbaka all maten. Och att skaffa undan de gamla. Påskdagen var vi bortbjudna på så det blev inget då heller. Annandagen däremot blev det några timmar rensat. Men det är allt på hela denna långa helgen.

Idag tillkännagavs ett dödsfall i byn. Han som dött bodde i en sådan där bra marklägenhet som vi är ute efter. Men om det är en tvåa vet vi inte ännu. Den dyker väl upp så småningom. Så då är det två stycken vi väntar på nu. Under tiden väntar vi också såklart på att Näbo ska höra av sig.

torsdag 9 april 2009

Ingen lägenhet

Nej det skulle ju ha varit för bra om vi fått den. Så vi får vänta på nästa som vi vet snart dyker upp. Får hoppas på den istället och annars får det ju bli det planerade husbytet. Som naturligtvis är långt ifrån en lika bra lösning.

Och jag är magsjuk så det blir nog inte mycket rensat nu under påsken heller.

måndag 6 april 2009

El och VVS

Mats var och visade gården för två killar i morse. Inriktning el och VVS då. Eftersom det var visning redan 7.30 så följde inte vi med. Vill inte väcka Ebba i onödan. Visningen verkar gått bra. Elkillen tyckte visst att det var bra med golvvärme både uppe och nere. Blev lite dyrare bara men mycket snyggare och mer lättmöblerat. Och bägge killarna tyckte att vi skulle satsa på elektrisk handdukstork i stället för vattenburen. När det är så lite det gäller. Så det var väl allt de hade att säga tror jag. Så då kanske vi kan få några siffror snart som vi kan diskutera.

Idag är också sisat anmälningsdag om man var intresserad av lägenheten. Och det var vi ju. Så då får vi se om andra också var det och om de stått lika länge i kö. Antagligen har de det. Varför skulle vi få en sådan lägenhet som skulle vara perfekt? Så funkar det ju inte.

onsdag 1 april 2009

Elektriker

Jodå, det var en elektriker som ville kolla. Han dyker upp på måndag. VVS-firman kunde visst komma med siffror bara utifrån ritningen så någon sådan snubbe dyker inte upp. Visst börjar det väl hända något nu? Eller är det väl bara önsketänkande.

Kollat på lägenhet

Vi var och kollade på tvåan som var intressant. Och det ser bra ut. Skulle passa svärföräldrarna perfekt. Planlösningen är lysande och de känner typ alla grannar. Till min stora förvåning verkar de gilla den också. Så vi ska tala om att de vill ha den. Och sedan hoppas på att de får den. Finns en del som ska göras så inflyttning blir i så fall troligen 1:a juni. Får dom inte den så finns det en till nästan likadan bara några meter därifrån. Men där bodde en samlare så där är mycket mer att göra i ordning. För tillfället ville de inte ens visa oss den. Men den blir ju säkert bra till slut.

Mail

Fick ett mail av näbo idag där de ursäktade att det tog tid med siffrorna. De väntade i sin tur på siffror från El och VVS. De undrade om de hört av sig för att få titta på plats. Det har de inte. Eller kanske. För några dagar sedan hade vi ett missat samtal hem och ett till min mobil från samma mobilnummer. Kollade man på eniro så var det visst någon elektriker från trakten så det kanske var någon som ville kolla då. Men de har inte försökt så intensivt i alla fall för efter det har vi inte hört något. Mats ska ringa den där elektrikern idag för att kolla vad han ville. Nu när vi har en teori om vad det gällde.