söndag 31 maj 2009

Lite nyheter

Att vi ska prata Vedumkök är ju ingen nyhet förstås. Men att vi funderar på vinkyl kanske är det. Har väl egentligen inget behov av det men varför inte? Hade ju varit lite häftigt. I så fall väljer vi ett högskåp med inbyggnadsmöjligheter. Kommer att kosta några tusenlappar så det är absolut inget självklart.

Fick pris från kökstillverkarna utanför Ringamåla tidigare i veckan. Tyvärr låg de inte alls så långt under Ballingslöv och Marbodal som vi hoppats. Vi får väl fundera på det ett varv till.

Svärföräldrarna verkar ha fått en bra lägenhet. De ska tacka ja imorgon. Så när de gjort det kör vi till en mäklare för att få ut vårt nuvarande lilla hus på marknaden så snart som möjligt. Är säkert inte helt lätt att hitta köpare i dessa tider och i denna byn så det är bäst att vara ute tidigt. Får vi det sålt snabbt får vi ju mer kontanter till bygget och flyttar till lägenhet under tiden. Får vi inte det sålt så bor vi ju bara kvar tills renoveringen är klar. Att svärisarna fått en sådan bra lägenhet tycker jag verkligen är kanon och löser många problem för både dem och oss. Men nu förbereder jag mig för allt gnäll som ofrånkomligen kommer att komma när hela deras livssituation förändras.

måndag 25 maj 2009

Vedum

Har ett möte med en annan kille på Näbo som kan Vedums kök på måndag. Vi har ju varit lite skeptiska till Vedum innan men nu tycker vi nog att de ska vara OK. Hoppas få ett prisförslag en bra bit under Ballingslöv och Marbodal.

lördag 23 maj 2009

Köksmöte

Var ju i Ringamåla idag. Det gick snabbt. Vi bara förklarade skisserna så skulle han räkna på det till nästa vecka. Han sa att priset skulle hamna mellan Ballingslöv och IKEA. Vilket ju är ganska självklart, det är två extremer. De är fullbokade till oktober men det spelar kanske inte så stor roll. Svärmor har äntligen blivit beviljad serviceboende. Nu ska bara något bli ledigt. Och flyttar de till serviceboende så stannar ju vi kvar här. Och då spelar det inte så stor roll när köket sätts in.

Mats har fått siffrorna från Marbodal också och de ligger ungefär som Ballingslöv. Alltså för dyrt.

På måndag ska vi till gården för att kolla på fönstrena med Näbo. Lika bra att ta det när man ändå gör det rejält.

tisdag 19 maj 2009

Kök från Ringamåla?

Kanske det. Vet ett par som har kök därifrån som är nöjda. Fast för någon har det visst krånglat rejält med bänkskivan. I alla fall var vi på en snabbvisit i deras utställning idag. Snabbt gick det för de hade bara fem små kök uppe. Men de såg bra ut. Hade faktiskt en hel del luckor som vi gillade. Vi ska träffa någon därifrån som kan rita på lördag förmiddag.

torsdag 14 maj 2009

Lugnet före stormen

I sommar och höst lär det väl vara en väldans ruljans i min blogg. Hoppas jag. För då ska det minsann hända saker. Men just nu får ni ha överseende med stiltjen. Det är bara som så att det inte händer så mycket. I morgon ska Mats ringa Näbo för nästa kontakt. Blir väl då förhoppningsvis nästa vecka. Det är väl allt som är inplanerat nu.

Samtidigt går jakten på lägenhet vidare. Ett par har vi anmält intresse på så någon av dem hoppas vi på. Men svärmor har helt plötsligt fått en pacemaker. Så vi vet ju inte riktigt hur det är med henne och ännu mindre om hur hur mår om ett tag. Det påverkar ju lägenhetsletandet.

måndag 11 maj 2009

Möte med Ballingslöv

Hade ju ett möte bokat med dem idag. Och det gick bra. Kändes bra att se hennes kökslösning uppe på stor skärm. Och det såg snyggt ut. Lite annorlunda från vår ritning men inte mycket. Tyvärr så blir det riktigt dyrt. Även fast de gav 30% just nu. Lämnade ritningar till Marbodal också och de lär väl bli ännu dyrare. Får väl hoppas på Vedum eller så blir det ju IKEA. Inget fel i det i och för sig. Vi ska nog kolla med lilla Idékök också i Sölvesborg och se vad de säger.

lördag 2 maj 2009

Kontrakt

Vi har fått ett kontraktsförslag. Faktiskt för flera dagar sedan men det har varit mycket nu så det har blivit liggande. Det är emellertid bara ett par frågor som vi vill ha svar på sedan så skriver vi på. Blir väl i nästa vecka kan jag tänka.

fredag 1 maj 2009

Lägenhet - igen

Jo jag har ju kollat på Olofströmshus i två år nu efter en lämplig lägenhet till svärisarna. Inte en enda har dykt upp. Förrän den där jag skrev om som vi inte fick. Och nu i veckan har det dykt upp två nya. Eller kanske inte nya direkt då den ena är den vi inte fick. Varför den är ledig nu vet jag inte, verkar lite mysko. Men det är ju bra att utbudet har blivit större. Får ju hoppas på någon denna gången då.