tisdag 30 juni 2009

Nytt möte med Näbo

Vi ska dit på torsdag. Jag vet inte riktigt vad det är vi ska göra men jag hoppas att det är kontraktet som ska skrivas under. Det skulle vara på tiden.

måndag 29 juni 2009

Objektsbeskrivning

Så nu är det inte bara bilder utan lite mer utförlig information om vårt nuvarande hus. Här finns det.

Träffat spekulanten

Det var en ung kille med bilintresse. Så han var nog mest intresserad av längans potential. Men på det hela taget så tycker jag visningen gick bra. Det här huset skulle passa honom perfekt om jag får säga vad jag tycker. Hoppas han tycker det med. Om han vill ha garageplats till ett flertal bilar så finns det nog inte jättemånga hus att välja på i närområdet heller. Vi får se hur det utvecklar sig.

fredag 26 juni 2009

Visning

Minsann om det inte finns intressenter på huset. Redan! Vi har visning på måndag så det är städning och undanplockning som gäller i helgen. Är lite förvånad över en visning redan då det fortfarande inte ligger mer än lite bilder på hemnet. Men visst är det roligt.

Har funderat lite på planlösningen på gården. Vi har ju tänkt ett gästrum på ovanvåningen jämte Ebbas rum. Men frågan är om det inte är trevligare att ha det på nedervåningen istället. Så hamnar kontoret på ovanvåningen och eventuella nattgäster kan sova förhållandevis ostört. Till och med få eget badrum om natten. Vad tycker ni läsare?

tisdag 23 juni 2009

Kvik

Vi var på en liten tur till Karlskrona igår. Där hade Kvik en utställning. Inget wow direkt men vi tog en katalog med oss hem i alla fall. En snabb överblick på priserna gladde inte heller så värst som vi trodde det skulle göra.

lördag 13 juni 2009

Bilderna

Så nu ligger i alla fall husbilderna ute på hemnet: http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/453225
Objektsbeskrivningen lär komma typ på måndag. Visst ser det väldigt tjusigt ut? Och om man tittar noga så ser man att Ebba ligger och sover i sin "nya" säng på sista bilden.

måndag 8 juni 2009

Till Salu

Nu har vi två stycken skyltar vid infarten om att huset numera är till salu. Känns bra. Ska se när ryktet börjar gå i byn. Det var ett bra möte med mäklaren. Samma som vi hade när vi köpte huset. Tar antagligen ett bra tag att få huset sålt dock. Men man vet aldrig, det kan ju bli värsta budgivningen. I våra drömmar då. Vi får väl se hur det går. Postar länk här när det finns på Hemnet.

söndag 7 juni 2009

Liten paus i städstöket

Övervåningen färdade vi i stort sett igår. Idag är det nedervåningen. Det mesta som ska slängas har slängts och nu är det mest städning. Ordentlig städning. Visst hinner vi med att fira Emilias 3-årsdag också, men det är mest städning. I morgon förmiddag kör vi sista rycket och kanske lite utomhus också om vädret tillåter.

fredag 5 juni 2009

Kökspriser

Så har vi då fått pris från Vedum. Som ligger precis över Ringamålas. Det ser ut som så här att om man inte vill ha IKEA så är det skitsamma vilka man tar. Ringamåla och Vedum ligger på strax under 100 000 medans Ballingslöv och Marbodal ligger ca 20 000 högre. IKEA är inte ens hälften skulle jag tro. Vi tänker nog inte kolla med fler nu utan nu får vi faktiskt ta och besluta oss. Eller jag har bett Mats besluta vilken tillverkare han vill ha så kommer jag att ha lite mer detaljåsikter sedan. De flesta har ju luckor som liknar varandra ändå.

Här hemma rensas och städas det. Har målat skyddsmuren till vedspisen vit och jisses vilken skillnad. Ska kanske ta en strykning till ikväll och dessutom måla fuskkåpan över spisen. En del trädgårdsarbete kvarstår om det blir bra väder. Annars är det mycket att göra som Ebba sedan kommer att göra ogjort så det väntar vi med till sista minuten. Men det är mycket annat i helgen också.

måndag 1 juni 2009

Aktiv förmiddag

Så har svärföräldrarna då tackat ja till en lägenhet. När inflyttning blir vet vi inte riktigt. Den har lite renoveringsbehov och sådant går ju alltid mycket långsammare på sommaren. Men ett stort steg är taget i alla fall.

Vedummötet gick bra så då väntar vi bara på siffror därifrån också. Tror det är sista tillverkaren vi vänder oss till. Så sedan är det beslutet som ska tas.

Och så har vi varit hos mäklare. På måndag får vi hembesök för värdering och fotografering. Så vi får nog lägga veckan på städning och rensning av det här huset. Och tomten. Får väl se när huset hamnar på nätet och vi får lilla skylten på tomten.