lördag 28 februari 2009

Mats rensar

Mats tar en eftermiddag på gården med rensning. Det börjar ju bli bråttom, kanske, så vi ger honom lite tid där själv så går det nog snabbare. På måndag åker vi dit alla tre.

måndag 23 februari 2009

Mötet avklarat

Och det var ett bra möte. Äntligen börjar vi komma någonstans. De verkar fått veta det de behöver och ska börja titta och räkna på det. Om allt går som det ska så kan de börja någongång i april eller maj. Så nu gäller det för oss att rensa järnet fram till dess. Att titta på kök och badrumsinredningar och annat sådant får ligga på is ett tag. Det är rensa som gäller.

Men vad skönt det är att ha hela planlösningen klar. Och det var riktigt skönt att det var min nedervåningslösning som gick hem. Även om det innebär att ett fönster måste sättas igen.

lördag 21 februari 2009

Tävla och vinn

Hafa har tävling där man kan vinna badrumsgrejer för 45 000 kronor. Se här. Inte för att vi har hittat något bra hos dem men men. Kanske dags att skicka in Mats i duschen för en egen version av Toreador eller något. Tror det kan bli bra.

Små steg

Ett litet framsteg har vi gjort idag. Vi har enats om toaletten på övervåningen. Alltså planlösningen. Minskat det på längden och därmed sluppit snedtaket. Det ska nog gå att få in det vill vill ändå. Dubbelt handfat, toa, en enkel dusch, skötbord och kanske något skåp. Så med detta lilla framsteg kan jag känna mig lite nöjd med dagen.

Märkte ni att jag nämnde dubbelt handfat? Som jag påpekat att vi inte ska ha? Men nu visar det sig (som jag inte visste) att det finns dubbla handfat som inte är så breda. Och som inte kostar massor mer extra än ett enkelt. Så varför inte? Det är nog praktiskt. Och i badrummet därnere hade vi nog tänkt ha så brett handfat så det antagligen sett fånigt ut med enkelt.

I alla fall så är det det där med inredning. Vi har ca 3-4 som vi tycker ser bra ut. Men alla har något som vi inte är nöjda med. För tillfället planerar vi för IKEA i toaletten där uppe. Vi kan ju inte slänga iväg pengar på allt i hela huset. Eller? Tycker IKEA duger där uppe även om det inte är perfekt.

En annan sak vi pratat om idag. Golvvärme. Har ju sagt att vi ska ha vattenburen golvvärme på hela ovanvåningen och i badrummet där nere. Men varför inte slå till på hela huset när vi ändå är igång? Utom salen då. Så är planen just nu.

onsdag 18 februari 2009

Nästa möte

Nästa möte med Näbo är på måndag. Tycker vi ska ha hunnit med en del i helgen då, men det vet man aldrig.

måndag 16 februari 2009

Inspirationsrunda

Jo idag när vi ändå är hemma allihop och det är måndag så gjorde vi en liten raid i Blekinge. Började med Luddwes i Nättraby där de hade lite utställning av badrumsinredningar. De hade Hafa, Vedum och Ballingslöv. Hafa som vi kikat på känns inget vidare. Däremot var Ballingslöv intressant. Och i så fall deras Astrolux.

I Karlshamn körde vi inom Hemmabutiken. Där hade de stor utställning av kök från Ballingslöv. Snyggt, men lika usla hörnskåp som IKEA. Däremot tror vi att de hade satt ett vanligt skåp med lådor i hörnet fast i 45-gradersvinkel om ni förstår. Snygg och praktisk lösning som jag gillar. Visst förlorar man lite utrymme men inte så värst ändå. Ska testa i IKEAs CAD-program och se hur det funkar. Så vi kanske ska dit och prata lite med dem någon gång. Få ett prisförslag att ha och jämföra med.

lördag 14 februari 2009

Hörnskåp

Glömde ju skriva igår om våra upplevelser av hörnskåpen. IKEA har två varianter och ingen känns sådär bra. Det är väl bra lösningar men själva användandet känns inte bra. På den lilla varianten med vanlig snurra inne så är själva skåpsluckan ganska ranglig. Om man inte är försiktig när man stänger så slår den i både här och där. Det är ju trist om det sliter på andra delar av inredningen varje gång man ska stänga. Den andra varianten med någon slags hylla som man kan dra ut funkar hyfsat att öppna och stänga. Däremot slår hyllan emot inuti skåpet. Och det slitaget syns ju inte på samma sätt men det är ju ändå lite trist att det inte bara går att skjuta in den utan att det ska slå emot.

Så vi har ett problem. Hörnskåp ska vi ju ha. Två stycken enligt planen. Och vi vill ju ha något som känns bra. Där vi bor nu har vi ett Mobalpakök och det hörnskåpet funkar bra. Men att ha ett Mobalpa på gården blir alldeles för dyrt. Vi hade nog velat titta på andra kök uppställda men vet inte riktigt vad det finns för några i närheten. Får väl leta lite. Men ska man verkligen bestämma kök utifrån hörnskåpen?

fredag 13 februari 2009

IKEA-besök

Tog en tur till IKEA för att titta och prata kök. Och ta en liten titt på deras nya badrumsinredningar. IKEAs köksexpert tyckte vi hade fått till ett bra kök på ritningen. Hade tänkt på det mesta. Så det känns ju bra att ha fått OK-stämpel från någon som är lite mer insatt. Och så tittade vi lite. De hade ett kök uppe med precis de luckorna vi tänkt oss och med samma handtag också. Mats som varit lite velig mellan ek- och björkluckor tyckte nog att ek var bäst ändå när han fick se helheten. En idé som vi såg där har vi tagit med oss. Att ha en bredare bänkskiva än själva bänkarna där de inte står mot väggen. Så kan man ha lite barstolar där. Köket brukar ju alltid bli samlingsplats på något sätt när man har gäster och då finns det ju plats att sitta i köket med sitt glas vin utan att vara i vägen. Vill man kan man ju äta frukost själv där också. Vi tittade lite på bänkskivor och har nog bestämt oss för en riktigt mörk. I vilket matrial får vi se. Har inte satt oss in i det där ännu. Sten är ju svindyrt.

Ebba sprang runt och hade en väldans massa energi. Hon tyckte det var jättskoj. Och det var knappt så vi lyckades få henne från barnavdelningen. Det gick men under högljudda protester. Och en muta. Ebba lyckades också välta ut en burk med linolja eller något så de fick tillkalla städpatrullen. Lite pinsamt men det gick bra.

Så badrumsinredningarna. Visst säg de bra ut de nya men det var riktigt dåligt utbud. Hittade väl tvättställ med tillhörande skåp som vi tyckte var bra men det fanns bara en högskåpsvariant att välja på. Det var lite dåligt.

Inget rensande på gården i helgen eftersom influensan härjar där. Vi får vänta lite till. Hoppas på mer planlösningsplanerande i helgen. Jag tycker vi har löst allt men vi får väl se. Vill gärna komma vidare och detaljplanera övervåningen så vi kommer igång snart. Tjatar jag?

söndag 8 februari 2009

Nähä

Inte så mycket klart som jag hade hoppats. Jag får nog sänka ambtionerna lite och hoppas att vi gör bara något framsteg varje helg. I alla fall så har vi lite nya köksidéer och lite mer tankar om TV-rumslösningen. Förslaget som ligger bäst till i nuläget inbegriper ett borttagande av ett fönster på västsidan.

Tanken till nästa helg är att ha enats om ett nytt möte med Näbo. Och förhoppningsvis ett besök på IKEA för diskussion av kök. Om vi har tid ser jag gärna att det rensas lite också. Men som sagt, de där ambitionerna är kanske lite väl höga.

fredag 6 februari 2009

En bra sida

Om du ska göra något i badrummet: http://www.badrumsportalen.se/ Det var där jag började när jag skulle beställa badrumskataloger. Många företag finns listade och jag valde ut de jag tyckte var intressanta. Alltså de jag hört talas om innan. Finns ju även så du kan klicka dig vidare till andra portaler av intresse. Till exempel kök, golv och trädgård.

Mats tyckte mina badrumsidéer var bra. Fast egentligen är det inte där vi ska börja. Men, men det kändes bra att ha fått in en fot.

Dags att sätta fart

Nu är vi alla friska igen så nu blir det nya tag. I helgen ska det planeras. Som sagt så är ju den stora planlösningen nästan klar så nu blir det smågrejjerna. Har fått de flesta badrumskataloger jag beställt nu. Har ett par badrumsmöbelsfavoriter hos Svedberg och Hafa. Sedan så ska det ju funka också och Mats ska övertalas. Han kan ju få den stora äran att bestämma toastol alldeles själv för just den detaljer skiter jag ett stort stycke i. Så sant som det är sagt. Har fallit för att ha tvättställsskåp med lådor. Tycker det blir så mycket hyllor i ett badrum annars så lite lådor hade varit trevligt.

söndag 1 februari 2009

Planeringspaus

Jo det fick det bli i helgen. Ebba började med magsjukan natten mellan fredag och lördag. Och nu har vi den allihop. Finns absolut ingen ork till något. Vi börjar på igen när vi är friska.