fredag 13 februari 2009

IKEA-besök

Tog en tur till IKEA för att titta och prata kök. Och ta en liten titt på deras nya badrumsinredningar. IKEAs köksexpert tyckte vi hade fått till ett bra kök på ritningen. Hade tänkt på det mesta. Så det känns ju bra att ha fått OK-stämpel från någon som är lite mer insatt. Och så tittade vi lite. De hade ett kök uppe med precis de luckorna vi tänkt oss och med samma handtag också. Mats som varit lite velig mellan ek- och björkluckor tyckte nog att ek var bäst ändå när han fick se helheten. En idé som vi såg där har vi tagit med oss. Att ha en bredare bänkskiva än själva bänkarna där de inte står mot väggen. Så kan man ha lite barstolar där. Köket brukar ju alltid bli samlingsplats på något sätt när man har gäster och då finns det ju plats att sitta i köket med sitt glas vin utan att vara i vägen. Vill man kan man ju äta frukost själv där också. Vi tittade lite på bänkskivor och har nog bestämt oss för en riktigt mörk. I vilket matrial får vi se. Har inte satt oss in i det där ännu. Sten är ju svindyrt.

Ebba sprang runt och hade en väldans massa energi. Hon tyckte det var jättskoj. Och det var knappt så vi lyckades få henne från barnavdelningen. Det gick men under högljudda protester. Och en muta. Ebba lyckades också välta ut en burk med linolja eller något så de fick tillkalla städpatrullen. Lite pinsamt men det gick bra.

Så badrumsinredningarna. Visst säg de bra ut de nya men det var riktigt dåligt utbud. Hittade väl tvättställ med tillhörande skåp som vi tyckte var bra men det fanns bara en högskåpsvariant att välja på. Det var lite dåligt.

Inget rensande på gården i helgen eftersom influensan härjar där. Vi får vänta lite till. Hoppas på mer planlösningsplanerande i helgen. Jag tycker vi har löst allt men vi får väl se. Vill gärna komma vidare och detaljplanera övervåningen så vi kommer igång snart. Tjatar jag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar