lördag 30 januari 2010

Veckans bilder

Så har det börjat komma upp kakel i badrummet. Ser väl bra ut? Det har visst diskuterats vilken färg på fogarna mellan kakelplattorna ska ha. Det blir lite ljusgrått mellan kakelplattorna. Och mellan klinkerplattorna blir det mörkgrått. Så man ser de olika plattorna tydligt. Annars är det ganska många som har samma färg på fogarna som på klinkern sa kakelmannen, så det blir som en enda stor klinkerplatta i hela badrummet. Men vi gör som resten då.

Här är bild på fönstrena norrut från allrummet. Målarna har kommit igång med spackling och slipning. Sjukdom har visst drabbat flera av våra jobbare så vissa delar ligger lite efter men klart blir det ju ändå till slut. Fönsterkarmar har kommit upp på vissa ställen och de ska sedan målas vita.

Idag fixade vi barnvakt och åkte och bestämde tapeter. Igen. Tror vi bestämde oss för helt annorlunda i alla rum än förra gången. Utom Ebbas där planerna ligger fast. Jag orkar inte länka till alla de nya tapetaerna så de får ni se efter hand de kommer upp. Men en kort sammanfattning kan jag väl bidra med ändå. I sovrummet blir det lila, precis som innan, fast enfärgat lila. Ganska mörk. Kontoret får breda ränder i grått och mörkare grått. Allrum och TV-rum får breda ränder i två olika beiga färger. Med fondvägg i den mörkare beige. Vill ha de rummen ganska neutrala. Hallen får lite gammaldags småromantisk känsla. Svårt att förklara mönstret sähär när man har dålig fantasi men det är i alla fall små blommor och ränder på nästan vit botten och en bård inblandat. Går i blått. Gästrummet blir ännu mer romantiskt med röda blommor i nästan samma stuk som hallen. Köket blir vitt och får en fondvägg med stort svart mönster. Blommor av något slag har jag för mig? Det var så mycket tapeter idag så just den väggen har fallit bort.

På måndag ska vi gå igenom alla tapeter med målarna och var fondväggar och sånt ska vara. Dessutom ska vi, eller bara Mats, åka och hämta badrumsinredning i Karlshamn. Och förhoppningsvis har handtagen till innerdörrarna kommit också så han kan köra till HK-bygg och hämta dem. Har jag förresten nämnt att ytterdörrarna har kommit? Det har de i alla fall gjort. Har foto på dem inplastade med ni får se när de kommit på plats istället. Och så går bygget av kakelugnen framåt också. Det var nog allt för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar