tisdag 12 januari 2010

Tapeter, tapeter, tapeter...

Mycket tapeter blir det. Efter att vi varit i Kristianstad och kollat har vi även varit i Karlshamn och nu senast igår i Sölvesborg. Och tänka sig, vi har bestämt lite i alla fall. I Ebbas rum har vi velat fram och tillbaka. Jag fastnade för några stora stjärnor hos Boråstapeter men till slut blir det stora stjärnor från Midmec istället. Här är bild. Det är alltså en häftig grön färg med stora vita stjärnor. Och för att det inte ska bli för grönt så kör vi varannan rulle vit varannan grön med stjärnor.

I Tv-rummet blir det nog randigt. Jag tror vi bestämt oss för något i ljust beiga nyanser. Eller har vi det? Vet inte om jag vill ha mycket färg på väggarna eller inte. Vi pratade om randigt i rött och vitt men det röda färgen såg konstig ut på nära håll. Randigt blir det nog i alla fall. Breda ränder och en fondvägg med bara en av färgerna. Plain Stripes från Boråstapeter är aktuellt.

Hallen då. Litte annan geometri. Där blir det rutigt. Typ. Tapeten är från kollektionen Garden och har nummer 12956 och är från Boråstapeter den med. Kan inte länka till precis den på deras sida men de har annars en väldigt trevlig sida där man kan provtapetsera.

Kök och matplats blir i grunden vit. Men väggen mot gästrummet blir en fondvägg. Vi ville ha något i gråskala och hittade en som vi gillade. Och det är naturligtvis samma som ett par kompisar har vid sin matplats. Det skulle antagligen inte göra något om vi tog samma men det hade varit lite tråkigt. Så det blir en tapet med stora svarta girlanger från kollektionen Eco Artist. Nummer 5623 har den och är från Eco som hör till Boråstapeter uppenbarligen. Där kan man också provtapetsera.

I sovrummet blir det lila, för att Mats ville det. En ganska mörk lila med tunna vita linjer i vertikala vågor. Från Eco den också. Nummer 9853 i kollektionen Eco Nina.

Och så är det allrummet med där det troligen blir ränder från Boråstapeter precis som i TV-rummet, men vilken färg vete sjutton. Det är samma fråga där som i alla andra rummen. Mycket färg på väggarna eller mer dämpat och färglägga med inredning istället? Vi har ingen aning.

Det är ju två rum över. Gästrum och kontor. Vi är inte säkra på att vi tapetserar där över huvud taget utan kanske bara målar i någon trevlig färg. Någonstans är det ju inte fel att spara pengar.

Toaletten där uppe har vi också kollat på. Tänkte spara lite pengar till genom att inte ha kakel och klinker där utan sådan där plastmatta på golv och väggar. Men jisses vad tråkiga alla de var. Till slut bestämde Mats sig för något på golvet som såg ut som svart sten. Och på väggarna blir det något gråaktigt. Vi får piffa upp stället med annat istället. Men vi är nog inte riktigt färdiga med tänkandet där.

Inget av ovanstående är skrivet i sten. Vi får se vad målaren har för kommentarer. Det är nog inte så länge tills han ska börja på övervåningen så då ska vi prata tapet- och färgval med honom. Han kanske har väldigt starka och vettiga åsikter om vad som passar eller inte. Vi hinner komma på något annat medans han spacklar i så fall.

3 kommentarer:

  1. hej..Veras mamma här..:)
    Jag hittade dig..!!!

    Så spännande o se vad som händer!!
    så nu ska jag läsa vidare..:)

    kram elin

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag hittade hit, var inte så svårt. Ska bli roligt att följa ert "lilla" projekt.
    Mvh Sara och Alice

    SvaraRadera
  3. Jag ser verkligen fram mot att komma och besöka er när allt är klart!

    Helena

    SvaraRadera