söndag 25 april 2010

Bilderna

Vi tar det rum för rum. Vi börjar med badrummet. Inget nytt där egentligen men vill ändå dela med mig av två bilder. Den till vänster visar vår tvätthörna. Vi har inte testat den ännu så vi hoppas att ingen maskin hoppar ur när de vibrerar som mest. Den högra bilder visar invigningen av badkaret. Riktigt skoj tyckte Ebba och hon ville bada igen lite senare på dagen. Men då var det min tur.












Nästa rum är köket. Fläkten är på plats men det ska vara en kåpa som täcker det bakom, den kommer så småningom. Den verkar funka i alla fall. Till höger har vi bardisk och matplats. Kanske ska vi ta väck en av iläggsskivorna i matbordet så att lamporna ovanför blir bättre placerade. Det ska nämligen vara en likadan lampa till höger om den andra och de hamnar kanske lite för mycket till höger för att det ska kännas riktigt bra.

Och så har vi TV-rummet. Vår soffa som var ganska stor i förra TV-rummet känns nu väldigt liten. Soffbordet är en ny Lack från IKEA. Vi ska försöka sätta hjul på det på något sätt. Mattan hade vi innan under matbordet.

 

Vårt sovrum då. Hemnes sängram med Malm sängbord. Funkar bra och ser snyggt ut. Vi har även Hemnes byrå med åtta lådor. Vi köpte först en smalare byrå med tre lådor eftersom vi inte trodde denna skulle få plats. Men när vi monterat ihop den lilla och vi måttat lite i verkligheten tyckte vi att denna stora nog kunde få plats med lite god vilja. Visst hade det varit snyggare om den inte varit så bred men det får plats bra mycket mer kläder och det känns viktigast. På väggen ovanför tänkte vi sätta upp lite familjefoton, med vit ram förstås. Lampan i högra fönstret är köpt på Gekås i Ullared. I natt sov vi i detta rummet för första gången och det kändes jäkligt bra. Förutom att jag väcktes av solen redan innan klockan 6. I kväll ska vi försöka få upp rullgardinerna och se om det blir bättre.

Och så har vi Ebbas rum till sist. Först sänghörnan, sedan lekhyllan för att följas av klädområdet. Inget särskilt egentligen men vi tycker det blir bra. Korgarna med leksaker på mittenbilden ska ner till nedervåningen sedan. Hon behöver lite leksaker där nere också. Kanske är hyllan lite för liten så vi skaffar en som är hälften så bred till. Kanske. Till höger om hyllan ligger det en lång förvaringskorg eller vad man ska säga. Den ska hängas upp i någon hörna snart, vi ska bara bestämma vilken först. Byrån är den vi köpte till vårt rum först. Förutom sitt rum så är det ganska mycket som är Ebbas saker i allrummet. Och så kommer det att få vara. Hon har ett mindre rum nu än hon haft innan.

Så det var väl allt. Men även om vi flyttat in och börjar komma på plats så innebär inte det att vi är renoveringsfärdiga. Nädå, det här är ju bara inomhus. Vi har en hel tomt att totalrenovera också. Det första som ska göras (förutom att rensas på allt skräp) är att jämnas till så man kan leka, spela kubb och ha en gunga där. Och när allt med hust känns färdigt, oops höll visst på att glömma att taket behöver bytas, så har vi ju det företagsmässiga. Lada, ladugård och stall känns ganska angelägna att fixa. Och jag vill ha höns eller vaktlar och det ganska snart.

3 kommentarer:

  1. Så fint det blir! Tror att ni kommer att trivas superbra!
    Kram Katta

    SvaraRadera
  2. Hej Hopp! Oh så härligt med bad! Grattis till *nya* huset! Har varit roligt att följa era tankegångar och framgångar med huset. Stora lyckokramar :)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Så fint ni har fått och skönt att ni äntligen fått flytta in.
    Lycka till!!
    Kram Sara och Alice

    SvaraRadera