lördag 17 april 2010

Saker som funkar och inte funkar

Nu är badkaret på plats! Så här blev det. Längtar tills första badet men det lär dröja. Det är något med att den vanliga varmvattenberedaren är trasig och att den elektriska back-upen inte klarar så stora vattenmängder som ett bad.

Nya saker som funkar är spotlightsen i köket och bastuaggregatet. Kyl och frys är också igång. En sak som inte funkar är ugnen och vi vet inte riktigt vad problemet är. Mats ska prata med Cylinda i nästa vecka.

Jag får förtydliga skorstensproblemet också nu när jag vet vad som är problemet. Vi har sju rör i skorstenen, de flesta används inte. Det som går till vedpannan funkar utmärkt och behöver inte åtgärdas. Däremot är det problem med rören både till kakelugnen och vedspis. Eller det är viss inte rör utan mer murat långa gångar där röken ska passera. Och där läcker det mellan tegelstenarna. Så det är inga problem med att flytta in, värme har vi men vi kan inte elda i vedspisen eller kakelugnen. Och det ska vi väl klara oss utan ett tag.

I morgon blir det IKEA hela dagen och förhoppningsvis har vi en massa paket med oss hem att skruva ihop i veckan. Sedan har elektrikerna en del att göra till och sedan kan vi flytta. De har visst lovat att vara klara till på fredag men vi får väl se. Måste prata med Telia också om och flytta alla deras grejjer. Under flytt av bredband blir det inga uppdateringar i bloggen men jag hoppas det inte tar för lång tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar