måndag 12 april 2010

Provtryckning

I morse åkte Mats ner själv för att ta emot TV-antennsman och sotare. TV-sakerna gick kanon. Vi hade jättebra signal i hela huset så det är bara att hoppas att det är det i praktiken också när vi får dit TV:n. Provtryckningen gick däremot helt åt helvete låter det som. Det läckte lite både här och där och det blir ett stort jobb att fixa det. Kakelugnsmannen ska troligen göra det och det är ett stort hål som ska tas upp i murstocken mellan hallen och köket. Hoppas det ändå ser OK ut när det är färdigt men jag är ganska tveksam till det. Och kostar gör det.

Annars har vi städat lite på övervåningen så det är bara att börja bära upp grejer. Vi tömmer det här huset låda för låda och flyttar ner. det mesta ligger fortfarande i gästrummet men idag tog vi en hel del skafferiprylar och lade där de ska vara, i skafferiet. Jag har bokat ett släp till söndagens tur till IKEA. Hoppas allt vi ska köpa får plats annars får väl ta en tur till någon gång. Vi orkar nog förresten inta allt på en dag. Sängram, sängbord, byrå, soffbord, lampor, rullgardiner, krukor, handdukar, garderobsinredning, datorbord(?)... På lördag är planen att vi ska flytta ner vårt nuvarande matbord till gården och se om vi kan ha det som köksbord, annars för vi köpa ett nytt sådant också. Nytt matbord och barstolar köper vi nog någon annanstans men vi kommer säkert att titta på det också på IKEA.

Det finns en massa saker här som vi inte vill flytta. Diverse möbler, baby- och barnkläder, leksaker och antagligen en hel del som ligger i längan eller i källaren. Jag har lanserat idén om att när vi flyttat allt annat så kör vi en liten loppis här hemma för att försöka bli av med sakerna, kanske få en slant för en del och slippa köra i väg med allt. Vi får se när det blir men det lär väl dröja till sommaren eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar