söndag 18 april 2010

En dag på IKEA

Så var det ju meningen att det skulle bli stora spenderdagen iag, men det blev inte riktigt så. Dels för att vi inte hittade en del vi letade efter och dels för att det vi faktiskt köpte var billigare än vad vi snabbt kalkyrerat med. Vi kom i alla fall hem med en sängram och det känns som det var det viktigaste. Vi hade ju spetsat in oss på Aneboda men den var inte vit. Det stod vit men den var mer blågrå och hade inte passat alls i vårt sovrum. Vi hittade en annan som verkligen hade passat, Birkeland, men den fanns inte för sängar så breda som 180 cm. Så det blev en Hemnes. Det positiva med Hemnes sängram är att den har en hög gavel i fotänden så vi hoppas att den ska förhindra att bäddmadrassen vandrar som den gör idag. Det negativa är att det inte får plats någon låda under som det gjort på några andra. Vi bestämde oss för en Hemnes byrå också. Men sängborden ville vi ha Malm för de verkade mer praktiska. Tyvärr fanns inte de hemma så de får vi ta nästa runda, när det nu blir.

Annars köpte vi Antonius garderobsinredningar. Men de visade sig vara för djupa för Mats garderob, men det löser vi ändå. I min garderob fick de plats utan problem. Det är en stålställning med fyra trådbackar i. Ett soffbord lyckade vi också sniffa upp. Det är i björk och heter Lack. Det är lite för lågt men vi ska försöka sätta på hjul och då blir det ju lite högra. Och så var det rullgardiner, grytor och kastruller, tidskriftssamlare till mina Fantomen, tvättkorgar, kökslådeindelare, återvinningsbehållare och diverse annat bra att ha. Köpte filt, kudde och en ytterkruka i grönt till Ebbas rum.

Det vi inte hittade var hatt- och skohylla, det får vi försöka hitta någon annanstans. Handdukar blev det heller inget av. Vi hittade visst bra färger men storlekarna på handdukarna var ju helt lustiga. Får kolla om de har något intressant på Gekås i morgon. vardagstallrikar kikade vi lite på för vi tycker det är dags att byta de vi har nu menvi hittade inga som vi tyckte var lagom. Och när vi kom till krukor och krukväxter hade vi inte riktigt orken kvar så det får vi också ta någon annan gång.

I veckan, alltså tisdag som är den enda lediga kvällen, har vi planer på att börja flytta lite större möbler. Vi får se hur vädret blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar