måndag 7 september 2009

Byggmöte

I morse hade vi vårt första byggmöte. Vi fick träffa vår snickare Micke och Jan var också med. Vi gick igenom huset och kollade. Vi var uppe en sväng på övervåningen och där var verkligen rent och snyggt. Har ju inte varit där sedan Mats började på att ta ut isoleringen.

De kommer nog att vara två-tre snickare som jobbar med gården plus lite folk utifrån som elektriker och annat. Projekt ett är att regla upp golven, både uppe och nere, så det blir lättare för dem att arbeta. Sedan är det väl väggar och tak misstänker jag. På lördag kommer pappa en sväng och hjälper till med lite stora grejer som ska ut. Jag ska så fort jag har möjlighet ta fram motorsågen och ta ner alla träd och buskar framför huset så de kan köra in med lastbil och container så nära som möjligt. Den växtligheten ska ändå bort förr eller senare så nu skulle passa bra. Frukträden vid sidan av huset får dock stå kvar.

Första veckan kommer att mjukstartas. De kommer att lämna av grejer och beräkna hur mycket material som behövs. Samtidigt som de har ett par projekt att avsluta på andra ställen så det blir inte pang på direkt.

Det Mats och jag ska göra närmast är att kontakta något anticimexliknande företag som förhoppningsvis ska se till att vi kan få gården husbocksförsäkrat. Och att försöka bli av med ena kakelugnen på något sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar