söndag 13 september 2009

Söndagsstädning

Idag har Mats varit nere och rensat på förmiddagen och sedan var vi där hela familjen ett par timmar på eftermiddagen. Vi får väldigt mycket gjort känns det som och faktiskt börjat man se ett litet ljus i skräptunneln. Snart är det över! Vi skulle nog hållit på lite till idag men alla flyttkartonger tar slut. Där är lådor med metall, hårdplast, glas, porslin och brännbart. Och den stora återvinningscentralen har bara öppet tisdagar, torsdagar och lördagar. Det känns liksom bäst att tömma det där. Där kan man ju bara vända upp och ner på kartongerna ner i containrarna istället för att behöva plocka upp grej för grej på de här små återvinningsställena. I morgon ska jag handla fem kartonger till så ska vi nog lyckas städa lite mer. Och på tisdag lastar Mats bilen full med så många kartonger han kan ta och tömmer. Tre stycken blir det visst men det är ju bättre än inget.

I nuläget är det några rum som faktiskt är helt tomma på skräp. Det är Mats gamla rum, Berit och Yngves gamla sovrum och ett litet rum som mest har tjänat som någon slags garderob/förråd. Det gamla kontoret är också nästan tömt men det står nog en liten låda där fortfarande. Såg förresten idag att badkaret var väck också. Det ligger väl på någon åker numer. I två rum har vi börjat riva inredningen men det fortsätter vi inte med förrän allt skräp är borta.

Borta och borta förresten. Mycket har bara burits ut till någon av längorna så när det väl är tomt i huset så finns det fortfarande rensning att göra. Och det står en massa möbler och större föremål på en balvagn som också ska slängas när tid och släp medges. Dessutom så är det ju salen som just nu är en salig blandning mellan saker som ska sparas, saker som ska slängas och saker vi kommer att bli ovänner över. Den där tunneln blev helt plötsligt lite mörkare. Men det som inte står på någon yta som ska renoveras är ju inte riktigt lika bråttom ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar