lördag 14 november 2009

Hänt lite grand

Så var det första gången jag var på gården på två veckor. Hade inte hänt så mycket som jag trodde. Här nere är bild på blivande badrummet.


Här är bild mot västsidan. Det som ska bli TV-rum och gästrum. Tittar man på golvet ser man att till och med balkarna är borttagna. Det är fritt blås ned i källaren och man kan se vårt vedförråd staplat där nere.


Här är bild från övervåningen. Snedtaket i arbetsrummet. Sådär ser det ut på alla snedtak nu av någon anledning. Och den där plasten täcker alla väggar och tak.


Övervåningen är visst inne i något skede där det krävs att det inte är frysgrader. Så vägen ner är tillsluten och det blåser varmluft ur två fläktar. Det är ju inte varmt och gott där uppe men det är i alla fall inte obekvämt kallt. Nästa projekt på övervåningen är väl det där innertaket. Som nu ska vara beställt så det kommer väl snart. Till slut hittade Mats panel på HK-bygg som han var nöjd med.

På nedervåningen är det dags för golvvärmen. Enligt snickarna räknar de med att det är färdigt och värmen påslagen till jul. Låter mysigt. Fast då får vi ju börja elda lite då och då. Elektrikern oroar sig över att systemet inte pallar minusgrader så vi måste fixa något så det är hyfsat varmt även om det blir strömavbrott. Och strömavbrott blir det ju förr eller senare, det vet vi. Jag har redan pratat om någon slags dieseldriven generator för att klara djurens vattenhållning och tror att den skulle funka i ett sådant läge också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar