onsdag 18 november 2009

Nya planer för eftermiddagen

Så satt vi till efter elva igår kväll och pratade badum. Vi satte en prioriteringsordning som sa att det viktigaste är att handfat med kommod är viktigast. Det ska se bra ut och kännas rätt. Spegel och högskåp får komma i andra hand. Vi gick igenom många alternativ och förkastade dem. Ett alternativ som höll ganska länge var att skippa dubbelhandfat och istället köra på två enkla handfat och två enkla speglar med lite avstånd emellan. I så fall skulle det bli Ballingslöv. Men till slut föll vi för Aspen. Problemet där var ju spegeln och det är fortfarande ingen perfekt lösning. Men det verkar ju inte finnas någon perfekt lösning för oss så det här får duga. Men nu blir det handfat och kommod som är 130 breda. Och så blir det spegel från en annan serie som är 120 bred. Speglarna i passande serie var bara utan ljusramp och hylla så vi hoppas att 10 cm inte gör så mycket. Högskåpen såg bra ut.

Så nu är det så här. På toaletten uppe ska vi ha IKEAs 120 breda kommod i björk och även dubbelhandfat från dem. Spegeln blir från Ballingslöv och vi hoppas att färgerna matchar hyfsat. Badrummet på nedervåningen är ju inte riktigt beslutat ännu men planen är alltså Aspen. Kommod i ek, 130 bred, och dubbelhandfat. Spegel i ek, 120 bred. Högskåp i ek men vi har inte bestämt exakt vilken variant. Dessutom ska vi i badrummet införskafa ett slags lågt skåp med låda som tvättmaskin och torktumlare kan stå på. I vilken färg vet jag inte. Vit eller ek. Mats pratade om ett skåp vid sidan av tvättmaskinen också för t. ex. strykbräda. Den har vi inte heller bestämt närmare.

I eftermiddag skippar vi då Beijer eftersom Svedberg inte är intressant längre. I stället åker vi till ett annat ställe i Karlshamn med badrumsinredningar där de har Aspen. Bestämmer vi oss för Aspen kan vi dock vänta med beställning för där finns inga rabatter just nu och vi köper det nog från Rinkaby Rör när det är dags. De ska visst ha bra priser. Nästa helg åker vi till Ballingslöv och beställer vad vi ska ha från dem så vi får den rabatten. Hoppas vi kan lagra sakerna någonstans utan att de tar skada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar