tisdag 17 november 2009

Långt inlägg om badrumsinredningar

Beijer i Karlshamn har för tillfället 20% rabatt på hela Svedbergs sortiment så Mats bokade en tid till i morgon eftermiddag så skulle vi beställa. Tänkte vi. Sedan tänkte vi igen och är plötsligt väldigt tveksamma. Den variant vi tänkt oss, den här, var inte så snygg som vi hade för oss. Det är handfatet som inte stämmer med vår smak. Däremot är jag förälskad i en spegel de har. Har inte hittat någon liknande någon annanstans. Tyvärr.

DuoBad, har något liknande spegel fast med skåp bakom speglarna som skulle kunna funka men deras kommoder verkar bara funka med stödben. Det är inte vad vi tänkt oss på nedervåningen. Här är länk till exempel på inredning från dem. Bilden till höger. Tänk bredare kommod och spegel med hylla i mitten istället för vid sidorna.

Aspen är nästa. Kommoden ser bra ut även om översta lådan ser lite låg ut. Men det finns ingen spegel som funkar för oss. Och spegeln från Svedberg verkar inte vara tillräckligt nära i färg fast det är ek bägge två.

Ballingslöv i Karlshamn har också 20 % fast månaden ut. Och de har en snygg kommod. Fast nu blev vi ju jädrigt osäkra när vi tittar på hemsidan. I länken är den vit men den ska enligt katalogen finnas i ek också men den hittar jag inte. I alla fall har de ett par varianter av handfat. Den Mats föredrar gör att man inte kan bygga kommoden som vi vill. Vi vill ha två stycken kommoder med lådor som är 60 breda men med det handfatet måste man ha en 60 kommod och två 30 som är hyllor. Så vill vi inte ha det. Däremot har vi hittat en spegel i björk som vi ska ha på toaletten där uppe till IKEA-inredningen.

Vi vill alltså ha en kommod i ek som är någonstans mellan 120-155cm. Det ska vara fyra lådor och dubbelhandfat. Handfatet ska inte sticka utanför kommoden och inte synas för högt ovanför den heller. Spegeln ska vara lika bred som kommoden, ha någon slags ljusramp ovanför och helst en hylla under. Inget spegelskåp tack. Någonstans på spegel ska det vara en eller två hyllor uppifrån och ner. Den från Svedberg är perfekt. Utöver detta vill vi ha ett eller två högskåp. Det har vi knappt tittat på ännu. Men det ska vara så mycket dörrar som möjligt på dem. Och helst lådor istället för dörrar på nedre delen.

Vi har alltså en tid imorgon hos Beijer. Vi har fortfarande inte bestämt oss om vi avbokar den och vad vi i så fall satsar på istället. Det här med badrumsinredning är klurigare än köksinredning faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar