måndag 23 november 2009

Väldigt produktiv födelsedag

Det är alltså Mats som fyller år idag. Han fyller hela 40 år. Så dagen har vi firat med att åka till Ekonomigolv i Sölvesborg och bestämt golv, klinker och kakel. Sedan åkte vi till Rinkaby för att kolla ett par priser och kika lite på badkar.

Golv då. I absolut största delen av huset kommer vi att ha ekparkett. Ett vanligt snyggt trägolv alltså. Egentligen hade jag velat ha något roligare på Ebbas rum men det blev trägolv där med till slut. I köket och matplatsen däremot blir det ett laminatgolv som ser ut som svart skiffer. Tycker det är skitsnyggt. Det är viss nivåskillnad mellan dessa båda golv men det rör sig om ca. fem mm och vi har blivit lovade av flera kunniga att man inte ska märka den skillnaden. Där vi byter golv utan att ha dörr, mellan hall/kök och matplats/TV-rum, kommer vi att ha eklister som var riktigt trevliga.

I Badrummet har vi bestämt oss för ett närmast svart klinker. Rektanglar på 30x60 cm. Kaklet blir 30x30 och är vitt med svag gråmelering. I hörnorna vid badkaret och toastolen går vi upp med svart kakel i samma färg som på golvet precis i vinkeln för att bryta av lite. Lite svårt att förklara men det kommer bild på det när det är klart. Samma klinker som vi har i badrummet kommer vi att ha i hallen precis innanför dörren. Allt detta är under förutsättning att våra snickare godkänner våra planer. När vi kom hem var det nämligen efter arbetstid så Mats får ta det med dem i morgon bitti. Vilka golv, klinker och kakel vi bestämt har de skrivit ner på Ekonomigolv så får snickarna tala om hur mycket de behöver.

Vi tittade även på kakel till köket men där orkade vi inte bestämma oss idag. Men å var vi hos kompisar med nyrenoverat kök och deras kakel var ursnyggt. Hade passat bra hos oss också. Ska se om vi hittar något liknande.

På Rinkaby Rör tittade vi som sagt på badkar. Och det är mitt beslut att ta. Ett hörnbadkar hade varit bäst i vår layout men de verkar överlag ha lite mindre badhål. Jag vill ha ett rejält badkar där man (jag) kan sjunka ned till hakan utan att behöva ha knäna över ytan. Vi får plats med ett 180 cm standardbadkar men det hade gärna fått vara lite kortare. Ett rejält hörnbadkar hade varit perfekt, vi ska kolla runt lite. Inga bubblor eller så, det känns onödigt.

För övrigt har vi fått tre riktigt tjocka element i salen och vi hoppas de ska bli inkopplade snart. Med lite värme i salen kan vi ju lagra saker som behöver värme. Golv, tak och badrumsinredning t.ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar