onsdag 17 mars 2010

Äntligen kakel

Så har det varit nästan en heldag med bygget igen. Det känns som det i alla fall men den var nog mer halv faktiskt. Vi började med att åka till bygget och prata med snickarna. De ville ha lite mer golv under kyl och frys så det fick vi i uppdrag att fixa någon gång snart. Och varför inte idag tyckte vi, så kunde vi kanske bestämma det där kaklet någon gång. Kakelsättaren ska komma i nästa vecka och då är det ju bra om vi bestämt oss och att kaklet dessutom finns på plats.

Men vi började med att sätta lådor och dörrar i högskåpen som nu finns på plats. Tog inte kameran med mig idag så det kommer bild på det senare. Sedan åkte vi till hemmabutiken och hämtade induktionshällen och två galler som ska vara ovanför kyl och frys. Därefter åkte vi till Sölvesborg och hämtade två golvplattor till. Och så bestämde vi oss efter mycket vånda för kaklet. Det blir det kaklet jag nämnt innan. Stora plattor, 15*60, som ser ut som natursten. Vi vet inte riktigt om vi ska ha dem så stora eller om vi ska skära av dem på mitten så det blir lite mindre. Det var första tanken men när vi kom till gården och höll upp ett par plattor mellan bänkskiva och överskåp så såg de inte så fasligt stora ut längre. Vi ska prata med plattsättaren och se vad han har för åsikter i fråga.

Annars börjar det komma upp foder runt fönstrena på utsidan just nu. Trappan ner till källaren håller på att flyttas så det blir bättre. Och en målare har börjat tapetsera allrumet. Ser bra ut och vi är glada att vi ändrade från randiga till enfärgade tapeter där. Det är förresten målat på några väggar i köket också och en liten bit vid trappan.

1 kommentar: