måndag 1 mars 2010

Köket är på väg upp

Vi kom ner till gården vid niotiden i morse och då hängde redan alla överskåp på plats. På bilden saknas vinhyllan längst till höger men den var på plats när vi lämnade. De har ett jädra tempo på sådana saker så hela köket är nog snart på plats.

Sedan pratade vi med David Målare om hur vi skulle göra med tapeter i trappan. Om man skulle gå upp med hallens tapet hela vägen i trappan eller lösa det på något annat vis. Vi löser det på så vis att tapeten i hallan går ända upp till där undervåningens tak börjar. Och allrummets tapet går ner till övervåningens golv. Precis som överallt annars i de rummen. Men i trappan blir det då en ganska bred bit som blir över och där målar vi vitt. Dessutom har vi funderat om angående tapeterna i allrummet. Vi skulle ju ha som i TV-rummet, beigerandigt med enfärgad fondvägg. Men det blir nog lite mycket med randigt i hela det rummet eftersom det är så fruktansvärt mycket vinklar och vrår överallt. Så vi byter. Samma tapeter som tänkt men enfärgat i hela rummet och randigt som fond. Vi tror det blir bättre.

Sedan har vi gjort lite småärenden. Pratat garderobsinredningar med HK-Bygg och köpt gummiknoppar till innerdörrshandtagen så de inte ska skada tapeterna när de slår i väggarna. Och så var vi på Hemmabutiken i Olofström och började på projekt vitvaror. Vi ska ju ha allt. Kyl, frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll, fläkt, tvättmaskin, torktumlare och möjligen en inbyggd sodastreamer i diskbänken. Det som ska vara i köket ska vara rostfritt och vi lutar åt att ta Siemens av det mesta. Så får vi väl ett bra paketpris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar