torsdag 4 februari 2010

Framsteg

Mats avlade en byggframgångsrapport till mig nyss. Vi börjar få golv i vårt sovrum. Alltså ekparketten. Måste jag kika på i helgen, snacka om att det måste ge en känsla av att vara färdigt. På nedervåningen har badrummet kommit långt. Allt kakel utom nedersta raden är uppsatt och alla stora klinkerplattor är också på plats. De små där det ska vara fall, vid badkar och dusch, är kvar. Antar att det går bra att sätta dit inredningen om några dagar. Om det inte måste torka eller härdas eller så ett längre tag. Det hade varit coolt att få det på plats. Måste bestämma alla andra grejer till badrummet med om det nu börjar bli dags.

Vi har fått innertaket i köket på plats också så nu är det nog innertak överallt utom i hallarna. Kakelugnsgubben har packat ihop sina saker och försvunnit. Han återkommer när en del skorstensarbete är klart men det måste finna gott om plats i salen nu. Han tog ju upp ungefär halva. Spacklandet ska också visst ha gått mycket framåt och jag ser framemot de första tapeterna. De sätter visst dit lister och sådant innan och det har de också börjat med.

Annars har vi nog bestämt allt med trappan också. Det var brådskande så den lär väl tillverkas i dagarna misstänker jag. Sedan tar det väl ett tag att få den också. Och så var det skjutdörrar till garderoberna i sovrummet. Vi fick tips om en tillverkare av snickarna med de var rent ut sagt svindyra. Skjutdörrar till en av våra garderober ska ju inte behöva kosta mer än köksinredningen. Så vi tar de som HK-bygg har. Bra mycket billigare. De är måttbeställda och består av tre skjutdörrar per garderob. En spegel och två vita. Och listerna ska vara svarta.

Det var nog allt för idag. Nej vänta, de har satt in ett nytt fönster i TV-rummet där det förut bara var vägg. Ska visst vara väldigt ljust och fint därinne nu enligt uppgift.

1 kommentar: