onsdag 17 februari 2010

Tapeter och kakel

Nu har det kommit upp tapeter i två rum till. Här är TV-rummet. Tapeten är från kollektionen Plain Stripes från Boråstapeter. Vi har en fondvägg också i den mörkare beige men det blev inget bra foto så det blir bara ränderna ni får se. Vi är väl sådär nöjda. Det är ju dämpat som vi ville ha det men det kanske blev för mycket? Men vi får piffa upp rejält med andra saker istället.

Den här blev vi desto nöjdare med! Det är gästrummet. Tapeten är från kollektionen Borosan 09/10 från Boråstapeter. Den passade perfekt där måste jag säga. Det blir samma tapet i de bägge hallarna med men med blå ton istället. Hoppas den blir lika bra.

Jag har ju glömt att skriva var de andra tapeterna kom ifrån. De i Ebbas rum är från kollektionen Keek-A-Boo från Midbec. Och de lila tapeterna i vårt sovrum kommer från Modern Scandinavia som vi tror är Coloramas egna märke.

Idag ville Micke Snickare ha definitivt besked om vi skulle ha kakel eller panel i köket så han visste hur han skulle gå vidare. Vi bestämde oss för kakel till slut, det känns säkrare. Vi har hittat en som jag tror vi satsar på. Det är en grå kakelplatta på 15x60 cm som ser ut som sten. Liknar det vi ska ha på golvet fast lite ljusare. Jag tror vi har bestämt oss för det, vi ska bara prata igenom det först. Och så var det då höjdfrågan. Vid fläkten går vi ju upp en bit och slutar troligen i höjd med överkant på överskåpen. Men vid diskbänken vet vi inte riktigt. Där är det ett fönster och inga överskåp på hela den väggen. Går vi upp till överkant av översåp där med? Hela vägen upp till taket? Eller bara till underkant av högskåp? Jag lutar nog mot underkant av överskåp. Tar vi hela vägen upp till taket får vi göra det på andra väggen också och totalt blir det en himla massa kakel. Lite för mycket kan jag tycka. Tar vi till överkant av överskåp blir det en ca 40 cm över där som är vitmålat. Det ser nog också mysko ut. Känns nog bäst att sluta vid den lägre nivån även om fönstret bryter av där i mitten. Och dessutom är frågan hur långt vi går mot matsplatsen. Hela bardiskbredden eller kortare? Många frågor vi får reda ut.

Annars har de upptäckt att vedspisen nog behöver renoveras. Kakelugnsmannen ska antagligen komma och titta på den. Synd att sådana grejer som kakelugn och vedspis ska dra iväg renoveringskostnaderna. I alla fall pratade vi kåpa och skyddsmur. Det blir en ganska bred skyddsmur till vänster om vedspisen och på en bild som Micke visade så var det ett litet vedförråd i muren. En sådan beställde vi, även om den inte blir så stor.

Annars är bastun nästan färdigpanelad invändigt och Micke höll på att sätta dit dörren när vi åkte därifrån i förmiddags. Dörren är av glas och mörkt rökfärgad. John och två andra snickare höll på med att regla upp innertaket i stora hallen. För vår del är det just kaklet vi ska fundera på och köpa handtag till ytterdörrarna.

Vi tittar lite på möbler till vårt sovrum. Försöker hålla det mörklila och vitt därinne. Vi vill gärna ha sängen ståendes på samma vägg som fönstrena. Om vi ställer den på samma vägg som dörren kommer jag bara att bli irriterad över att jag måste gå runt sängen. I alla fall så är det 90 cm från golv upp till nederkant av fönsterbräda så det får ju inte bli en sådan där sängram med hög huvudända även om det är snyggast så. Men vissa saker får man prioritera bort. Och för oss går väl nästan alltid bekvämlighet före snygghet om de inte går att kombinera. IKEA har en sängstomme som heter ANEBODA och den är bara 71 cm vid huvudändan så den får det nog bli. Den ser väldigt enkel ut men den är billig och passar våra syften. Vi kommer säkert att köpa lådor att ha under sängen för förvaring också men det kan vara från en annan serie. Sedan ska vi ha lite andra möbler. Har tittat lite på ASPELUND som har både snygga sängbord och byråer som ger ett lite mer gammaldags intryck än sängen. Hur många lådor byrån ska ha vet jag inte men den ska stå mot den väggen med dörr. Det är en stor vägg med bara lite byrå men ovanför tänkte vi väl hänga lite bilder och sådant.

På varsin sida av byrån ska det stå en enkel vit stol som alltid är bra att ha i ett sovrum. Så kanske inte alla kläder hamnar på golvet. Just det, kanske köper vi en HEMNES bänk fast vit och ställer vid sängens fotända. Jag såg den när vi var på IKEA i söndags och den var utgående så vi får se dels om vi får plats och om den finns kvar då. Fast vi tänker att så fort sovrummet är klart kan vi köpa de där möblerna och ställa dit i väntan på inflyttning. Det är ju ändå bara nya saker. Och så såg jag ett påslakan på IKEA också som skulle passa bra i just det rummet. Härlig kvalitet var det och det ska vara i färgen purpur.

Det var nog allt för idag. Hoppas ni orkade hela vägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar