måndag 8 februari 2010

Vedspis, tapeter och panel

Idag har vi åkt till Ryds järnaffär och köpt ny överdel till vedspisen. Hela hällen alltså. Det gick på över 3000:- men vi hade inte så mycket val. Det positiva är att det bara finns svarta nuförtiden (den förra var grön med vita prickar) och det passar bra med köket. Vedspisen ska visst snart på plats tror jag så vi ska tvätta av den en del. Och så var det något under som ska målas svart. Sedan ska det dit några skyddsmurar och en fuskkåpa ska upp ovanför.

Jag pratade lite med målaren och äntligen begriper jag finessen med att tapetsera efter alla lister är uppsatta. Han tapetserar så det ligger en bit tapet över listerna. För då ser man inte gliporna, som är omöjliga att undvika, mellan väggar och lister. Smart. Han ska hämta tapeterna imorgon och sedan är det bara upp med dem. Han tar smårummen först och väntar med kök, hallar och allrum tills snickarna är färdiga där.

Vi har pratat lite till om panel i köket istället för kakel. Vi tycker nog att det är en bra idé men det är mycket som vi inte riktigt kan besluta oss för. Stående eller liggande, ända upp till taket eller bara en liten bit, vitt eller grått och i så fall vilken grått? Vi funderar vidare.

Idag läggs golvet i gästrummet och kakelgubben börjar nog på fogarna i badrummet. Han suckade lite över att vi dragit in skit när vi gått där som hamnat mellan plattorna. Men vi har bett folk att skriva lappar eller spärra av om det inte är något vi får göra och in till badrummet var inget sånt. Så då trodde vi det var OK. Det ska funka i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar