torsdag 15 januari 2009

De stora detaljerna

Så vi har en hyfsad bild över hur planlösningen ser ut. Bra så långt. Men så är det ju lite till som vi gärna ska ha koll på innan det börjar byggas. Kakel eller inte i stora badrummet? Var ska toastol, badkar, duschkabin och den eventuella bastun vara? Ska vi ha dusch uppe också? Var ska vi ha golvvärme? Hur ska vi göra med ljusinsläpp i allrummet på övervåningen? Allt det där som måste bestämmas innan byggstart.

På lördag åker vi dit och mäter lite noggrannare. Det är ju ganska viktigt att ha måtten i det blivande badrummet. Och var fönstrena är placerade. Och så ska vi se hur stor toalett vi får plats med uppe. Vi ska försöka pula ihop det största i helgen. Vi vill ju att det ska gå så fort som möjligt och det finns ju en massa grejjer som kan dra ut på tiden när bygget väl har börjat. Lika bra att försöka göra det vi kan påverka så snabbt som möjligt.

Dessutom har vi inte riktigt bestämt hur det ska se ut i det blivande TV-rummet. Där är så många smårum och dörrar överallt. Hade varit skönt av bli av med lite dörrar så man har en lite längre vägg någonstans. Men tar vi väck för många väggar så blir det ett megarum som vi inte har någon användning för. Vi ska ju bara ha TVn med tillhörande Bondesystem, soffa och soffbord. Resten av ytan blir ju bara över. Men så behöver vi ju ett kontor också. Och kanske ett litet rum till hade varit bra. Det är i alla fall ett beslut vi måste ta de närmaste dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar