torsdag 1 januari 2009

Planen

I grova drag ska det bli såhär. Egentligen skulle svärisarna hitta en lägenhet och så skulle vi bo kvar här medans renovering pågår. Men inga lägenheter dyker ju upp så vi kommer antagligen bara att byta hus när vädret blir bättre till vårkanten. Men ovanvåningen tänkte vi gå på medans de bor där. Den är helt oinredd och den används inte alls förutom som förråd för tillfället så förhoppningsvis kommer det inte att störa allt för mycket. Där uppe behöver isoleras och väggar ska upp. Vi tänkte ett sovrum till oss, ett rum till Ebba och gästrum. Dessutom tror vi att ett ganska stort allrum också ska kunna gå att få dit. Och en liten toalett bör vi ju ha på samma våning som sovrummen.

Trappan upp till övervåningen måste bytas ut. På nedervåningen ska det hända massor. Många väggar ska ner och vi ska öppna upp ytorna. Det finns alldeles för många smårum nu. Vi ska fixa ett gigantiskt badrum där tvättstugan också får vara. Köket ska helt bytas ut och vi ska göra en matplats i nuvarande skafferiet (ja det är ett STORT skafferi). Sedan ska vi ha ett större TV-rum och vi behöver ett kontor för att sköta firman (lantbruket). Kanske någon litet rum utöver det, vi får se.

Slutligen har vi stora salen. Den ska vi inte göra mycket åt. Där är fina målningar på timmerväggarna och det rummet var nära att K-märkas en gång i tiden. Däremot kanske det behöver lite finputs bara.Det här är bara idéer och mycket kan ändras under vägen. Och sedan är det ju inredningsdags. Mangårdsbyggnade är byggd 1844 för den som är intresserad.

När jag säger att "vi" ska göra så är det helt fel. Det enda vi ska göra är typ att måla väggar och inreda. Vi har varken tid, ork eller kunskapen som krävs för sådant här. Och eftersom huset är så gammalt så är allting väldigt snett och vint. Det krävs nog proffs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar