måndag 12 januari 2009

Mötet avklarat

Så då dök det upp två killar från Näbo och kollade på gården. Trevliga killar. Det verkar som att allt vi går och grunnar på går att lösa. Skönt. Problemet med kakelugnarna löses lätt med att mura nya murstockar till var och en vi önskar ha. Så får vi mer utrymme där uppe. Det pratas om att slå upp fler fönster där uppe i allrummet också så att man får in mer ljus. Det pratades golvvärme på övervåningen också. Trapporna skulle inte vara några problem att fixa till. Det enda är att de tyckte det var bäst att skippa genomgång mellan hallen och nuvarande kontor. Så att trappan till övervåningen blir bra. Och visst vill vi att trappan ska bli bra, men det hade också varit skönt att kunna gå runt hela huset, om ni förstår vad jag menar. Alltså så man slipper gå igenom alla rummen bara för att komma till ett som ändå ligger intill. Svårt att förklara.

Nästa steg är att rita upp lite mer exakt hur vi vill ha det. Och vad vi vill ha. Prata igenom det några gånger och sedan är det byggdags. Om prislappen inte är för stor förstås, för då får vi väl vända oss till någon annan. Om de ska bygga skulle de kunna komma igång om ett tag. Det är ju övervåningen och trappan som är steg ett i planen och om allt går som det ska så kan de vara klara i vår någon gång. Vi har ju det mesta ganska klart för oss så nu ska vi bara få ner det på papper så att andra fattar. Och dessutom så för vi ju göra det när Ebba sover. Så det blir ritkvällar framöver. Ju tidigare vi är klara med planen, ju tidigare kan de ge sig på det.

Måste ju bara säga att det ligger balkar i taket på övervåningen och vi ska nog försöka lägga innertaket ovanför dem så att de syns i rummen. Kommer att bli såå snyggt.

1 kommentar:

  1. Nu har det tillkommit en ny läsare från gbg!
    Roligt att följa ert bygge från soffan.
    Jag kommer inspektera vid nästa besök i blekinge.

    SvaraRadera